GREE GMV5 rendszer

Részletes bemutatás

TELJES DC INVERTER TECHNOLÓGIA
A teljes DC inverter technológiának, az optimalizált rendszer kialakításnak és a precíz és intelligens vezérlésnek köszönhetően a GMV5 rendszer kimagasló hatékonysággal üzemel.

TELJES DC INVERTER KOMPRESSZOROK
Csak DC inverteres kompresszorok vannak a rendszerben. Nincsenek indításkori áramlökések és folyamatos a teljesítményszabályozás. A magas nyomású kamra felépítése növeli a közép és nagy fordulatszámú hatékonyságot. Az új DC motor (koncentrált tekercseléssel) növeli az alacsony fordulatszámú hatékonyságot. Állandó mágneses motorok jobb teljesítményt nyújtanak a hagyományos DC inverter kompresszorokéhoz képest. Technológia a maximum nyomatékért minimum áramerősség mellett.

Alacsony fordulatszámú nyomaték vezérlés: A felhasználók komfortérzete nő, miközben a rendszer követelmények is teljesülnek, köszönhetően a motorok lépcsőzetmentes szabályzásának.

180° szinusz hullám DC sebesség szabályzás: Könnyen kielégíti különböző helyek különböző hőmérséklet igényeit, miközben villamos energiát takarít meg és a használóknak a legnagyobb kényelmet nyújtja.

KOMMUTÁTOR NÉLKÜLI DC INVERTER VENTILÁTOR MOTOR
Lépcsőzetmentes szabályzás 5Hz és 60Hz között lehetséges. Ez is hatékonyabb a hagyományos inverteres motorokénál. Kommutátor nélküli vezérlés garantálja az alacsonyabb zajszintet, kevesebb rezgést és biztosabb működést.

ÚJ ENERGIATAKARÉKOS VEZÉRLÉS
A GMV5-nek 2 különböző megoldása van, hogy energiát takarítson meg.

1. Az „auto energy saving” módban a rendszer automatikus beállításokat hajt végre a működési paramétereknek megfelelően, hogy csökkentse az energia fogyasztást. Akár 15% energia takarítható meg így.

2. A kényszerített energia takarékos módban a rendszer a felvett áram mennyiségét lejjebb kényszeríti. Akár 20% energia takarítható meg így.

AUTOMATIKUS ENERGIA MEGOSZTÁS
Amikor a kért teljesítmény meghaladja a 75%-át a működő egység teljesítményének, egy új egység automatikusan elindul.
Amikor a kért teljesítmény alulmúlja a 40%-át a működő egység teljesítményének, az egység automatikusan leáll. Így minden egység 40-75%-át végzi a teljes kapacitásának. A kutatások bebizonyították, hogy a légkondicionáló berendezések akkor működnek a legtakarékosabban, ha működés közben teljesítményük 40%-75% között van.

KOMFORTOS DESIGN A JOBB ÉLETÉRT
A GMV5 rendszer szélesebb tartományban üzemel. A leghidegebb télen és a legmelegebb nyáron is normál módon üzemel, a legkisebb zajszinten, így garantálja a felhasználó magas elégedettségét.

KÉNYSZERÍTETT CSENDES MÓD
A rendszer megjegyzi a legmagasabb kültéri hőmérsékletet. Éjszaka automatikusan csendes üzemmódra vált. 9 különböző csendes üzemmód választható az igények szerint.

CSENDES BELTÉRI EGYSÉG
A GMV5 beltéri egységei szintén DC inverteres motorral vannak szerelve, hogy lépcsőzetmentesen szabályozhatóak legyenek. A benti hőmérséklet szerint vagy a bennlévők igénye szerint választható csendes mód a távirányító segítségével. A zajszint így 25dB(A) minimumra csökkenthető.

GYORS FELFŰTÉS
A DC inverter kompresszorok indulási karakterisztikája alkalmas a fűtéshez szükséges teljesítmény gyors eléréséhez.

CSENDESRE TERVEZVE
Optimalizált ventilátor szerkezet. Sok kísérletezés után elkészült egy új ventilátor szerkezet, mely csökkenti a lapátok rezgését működés közben. Ezáltal 3dB(A)-lel csökken a zajszint. Aerodinamikus 3 dimenziós axiál ventilátor. Összehasonlítva az általános ventilátorokkal, a légszállítás 12%-kal nagyobb, mely növeli a teljesítményt, illetve a zajszintet csökkenti.

SZÉLES MŰKÖDÉSI HŐMÉRSÉKLET TARTOMÁNY
A Gree a GMV5 rendszer működési tartományát -5°C-tól 52°C-ig (hűtés) és -20°C-tól 24°C-ig (fűtés) fejlesztette.

SZÉLESEBB TÁPFESZÜLTSÉG TŰRÉSTARTOMÁNY
A Gree a GMV5 rendszer működési feszültség tartományát tovább fejlesztette 320V-460V-ra, ami meghaladja a nemzetközi szabványt (342V-420V). Ingadozó feszültség mellett is tökéletesen üzemel a rendszer.

INTELLIGENS MŰKÖDÉS
A Gree GMV5 felhasználóbarát intelligens működése kielégíti az emberek minden igényét. Üzemmód ütközés kiküszöbölése. A „Master” beltéri miatt nincs üzemmód ütközés.

VÉSZLEÁLLÍTÁS LEHETŐSÉGE
A kültéri egység összeköthető a tűzjelző berendezéssel. Vészhelyzet esetén, a berendezés automatikusan kikapcsol, ezzel elkerülve a lehetséges további károkat. (MODBUS Gateway szükséges hozzá)

BELTÉRI EGYSÉGEK JAVÍTÁSA
Ha egy bizonyos beltéri egység javításra szorul, az lekapcsolható a többi berendezés működésének megzavarása nélkül. Leállás nélküli karbantartás.

KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY, FEJLETT TECHNOLÓGIA
Kettős olaj szeparátor (jogvédett): Az elsődleges olaj szeparátor 98%-os hatékonysággal választja le az olajat, ezután a másodlagos szeparátor 95%-os hatékonysággal, így a teljes hatékonyság 99,9%-ra növekszik.

MODULÁRIS MŰKÖDÉS
12 órás moduláris váltakozás: A működési prioritás a rendszer leállítása nélkül automatikusan 12 óra működési idő után vált, ami maximalizálja a berendezések élettartamát.

ÜZEM MEGHIBÁSODÁS ESETÉN
Minden modul egy különálló alrendszer, így ha valamelyik modul meghibásodik a rendszer tovább üzemelhet, (24 – 48 óráig) ehhez mindössze egy kézi beállítást kell elvégezni a modulok paneljén.

HŰTŐKÖZEG TÁROLÁS ÉS ELOSZTÁS
A GMV5 rendszer folyadékgyűjtő nélkül lett tervezve, a többlet hűtőközeg csak a vezetékekben tárolódik, ezáltal csökken a szükséges hűtőközeg töltet, mely fokozza a hűtőközeg elosztásának pontosságát.

FEJLETT OLAJSZINT KIEGYENLÍTÉS
A kiegyenlítő csövek összekötése esetén, minden kompresszorban megegyezik az olajszint magassága.

OLAJ ELOSZTÁS A KOMPRESSZOROK KÖZÖTT
A megfelelően összekötött (szintezett) kiegyenlítő csövek biztosítják valamennyi kompresszor azonos olajszintjét.

INTELLIGENS ELLENŐRZŐ VEZÉRLÉS
Nyomásérzékelés: A magas és alacsony nyomás precíz ellenőrzése után, a ventilátorok és kompresszorok fordulatszámát szabályozva elérhető, hogy a berendezés a legmegfelelőbb nyomáskörülmények között működjön.

HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELÉS
Különböző hőmérséklet érzékelők figyelik a működési körülményeket, mérik a külső a belső és az elpárologtatás hőmérsékletét.

KÉT DARAB EXPANZIÓS SZELEP A KÜLTÉRI EGYSÉGBEN
A fűtési üzemben használatos kiegészítő expanziós szelep mellett a második expanziós szelep a kültéri egység energiahatékonyságának növelésére szolgál.

KÜLTÉRI EGYSÉG
960 állású dupla elektronikus expanziós szelep felel a pontos hűtőközeg mennyiség áramlásért a kültéri és beltéri egységek között.

BELTÉRI EGYSÉGEK
2000-es lépéstartományú elektromos expanziós szelep szabályozza a benti hőmérsékletet 0,3°C-os pontossággal.

ENERGIATAKARÉKOS ÜZEM
A legtökéletesebb fűtési- és hűtési teljesítmény érhető el, a legnagyobb energia megtakarítás mellett. A DC inverteres kompresszorok és DC inverteres ventilátorok is ezek szerint működnek.

A nem egyenletes működés csökkenti a ventilátorok hatékonyságát és rosszabb teljesítményt eredményez. A ventilátorok megoszlása kiegyensúlyozottabb, így növelve a hatékonyságot.

MŰKÖDÉS MEGHIBÁSODÁS IDEJE ALATT
A GMV5 rendszerben akár négy kültéri egység lehet egy modulban. Ezáltal ha valamelyik egység meghibásodik, a többi egység fenntartja a légkondicionálást. Mivel mindegyik kompresszor DC inverteres, ezáltal bármelyik meghibásodása esetén a többi kompresszor tovább tud működni. A két ventilátoros kialakítás lehetővé teszi, hogy egy ventilátor működjön akkor is, ha a másik meghibásodik.

KÖNNYŰ TELEPÍTÉS MINDEN FAJTA ÉPÜLETBEN

MAGAS STATIKUS NYOMÁSÚ KÜLTÉRI EGYSÉG
A rendszeren 4 különböző statikus nyomást lehet beállítani, melyek közül a legmagasabb 80Pa. Ez kimondottan hasznos, ha egy kültéri egységet az épületen belül szeretnének elhelyezni.

SZÉLES ALKALMAZÁSI TERÜLET
A GMV5 rendszer akár 4 kültéri- és 80 beltéri egységből állhat. Ez hasznos lehet iroda épületekben és hotelekben.

1000M CSÖVEZÉS, KÖNNYŰ TELEPÍTÉS
A GMV5 rendszer többféle különböző épületen telepíthető. Az egyik előnye a VRF rendszereknek a csövezés egyszerűsége, ezáltal a telepítési költségek alacsonyabbak, a telepítés egyszerűbb.

-Maximum összes csövezhetőség: 1000m*
-Maximum táv kültéri és beltéri között: 165m
-Maximum magasság különbség kültéri és beltéri között: 90m**
-Maximum magasság különbség beltériek között: 15m
-Maximum csőhossz az első elágazás és az utolsó beltéri között: 40m

*A műszaki leírásban meghatározott értékek betartása mellett.
**Az érték akkor, ha a kültéri a beltériek fölött van elhelyezve. Fordított esetben a csövezhetőség 50m.

INTELLIGENS RENDSZERELLENŐRZÉS, GYORSABB BEÜZEMELÉS

A GMV5 automatikus funkciói:
-Automatikusan keresi a kültéri és beltéri egységeket, és a címzés is automatikusan történik
-Automatikusan határozza meg az egységek számát
-Automatikus hiba ellenőrzés
-Automatikus rendszerellenőrzés
-Valós idejű csövezési hiba ellenőrzés
-Ezeken kívül elérhető szervizeszközökkel támogatjuk a beüzemelést

KÜLTÉRI EGYSÉGEK KÖZÖS ELEKTROMOS BEKÖTÉSE
Több kültériből álló gépcsoportok közös elektromos betápra köthetőek.

EGYSZERŰBB KARBANTARTÁS
Az elhúzható betekintő ablak segítségével gyorsabban lehet ellenőrizni a rendszer állapotát.

TÖBBFÉLE INTELLIGENS VEZÉRLÉS

VÁLTOZATOS VEZÉRLÉS, NAGYOBB RUGALMASSÁG
Két fajta távirányítás lehetséges: Vezetékes és vezeték nélküli távirányítóval, melyekkel a beltéri egység különböző üzemmódjai vezérelhetők, mint például hűtés, fűtés, párátlanítás vagy ventilátor üzem. (Egy egység vezérlése. Minden beltéri egységnek saját vezérlője van. Egy beltéri egység akár több vezetékes távirányítóval is vezérelhető különböző helyekről.)

VEZETÉKES
-LCD kijelző és érintő gombok
-24 órás időzítő
-Pontos hőmérséklet kijelzés, 5 ventilátor fokozat, éjszakai üzemmód
-Hűtés, fűtés, párátlanítás, ventilátor üzemmód, stb.
-Szellőztetés, csendes üzem, energiatakarékos üzem, tisztítás, szárítás, memória

INFRA
-5 üzemmód: Auto, hűtés, fűtés, párátlanítás, ventilátor üzemmód;
-5 ventilátor fokozat; egyéb funkciók: gyors hűtés, szárítás, éjszakai üzemmód, elektromos fűtés, energiatakarékos üzem, időzítés, állítható fújás irány 2 féle csendes üzem

CSOPORT VEZÉRLÉS
Egy vezetékes távirányító akár 16 beltéri egységet is vezérelhet.

VEZETÉKES ÉS VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLÉS EGYIDEJŰLEG
A felhasználó egy egységet kétféleképpen is vezérelhet. Infrás távirányítóval, mely kényelmes és egyszerű, vagy vezetékes távirányítóval, melyen minden funkció elérhető.

BELTÉRI EGYSÉGEK LETILTÁSÁNAK LEHETŐSÉGE
Az egységeket ki vagy be lehet kapcsolni egy kártyával. Ha a kártyát kiveszik egy vezetékes távirányítóból, a rendszer megjegyzi a beállított értékeket és leáll. Amikor a kártyát visszahelyezik, a rendszer újra üzemkész, vagy az utolsó működés szerint újra bekapcsol. Ez a funkció kimondottan hasznos a szolgáltató iparban, kifejezetten szállodákban és éttermekben.

IDŐZÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Napi működés beállítása:
a. Időzítés napokra, hetekre, hónapokra, évekre bontva
b. Időzítés egységekre bontva
c. Egyszerű kezelhetőség

Napi működés beállítása különböző helyeken:
a. Túlóra esetén
b. Étkezések ideje alatt
c. Irodákban

CSOPORTOS IDŐZÍTÉS
a. Ki- és bekapcsolás, üzemmód, párátlanítás, ventilátor fokozat
b. Elkerülhető a bekapcsolva felejtett légkondicionálók által okozott energia pazarlás

TÁVOLI ELÉRÉS SZOFTVER
A rendszer térképen tudja megjeleníteni a beltéri egységek elhelyezkedését a szobákban és épületekben. A rendszer szintén meg tudja állapítani a különböző szinteken lévő egységek státuszát.

CSOPORTVEZÉRLÉS

CSOPORTVEZÉRLÉS KÖZPONTI VEZÉRLÉS CSOPORTOKBAN
a. Szabad csoportokra bontás
b. Ki- és bekapcsolás központi vezérlése
c. Beállított hőmérséklet megadása központilag
d. Üzemmód választása központilag
e. Felhasználó által megadható értékek szabályozása

HOZZÁFÉRÉS BEÁLLÍTÁSA
a. Korlátozott hozzáférés a ki- és bekapcsoláshoz
b. Korlátozott hozzáférés a hőmérséklet beállításhoz
c. Korlátozott hozzáférés az üzemmód beállításához

STATISZTIKÁK RÖGZÍTÉSE
A rendszer automatikusan statisztikákat generál, hogy a működés elemezhető legyen. Hibák rögzítése: A rendszer megmutatja a hibák információit diagramban és figyelmeztetést küld email-ben. Működés rögzítése: A rendszer rögzíti az egységek működését.

KÖLTSÉG KISZÁMÍTÁSA (KÖLTSÉGMEGOSZTÓ SZOFTVER)

AUTOMATIKUS KÖLTSÉGSZÁMÍTÁS FELHASZNÁLÓNKÉNT
a. Az üzemidő, az üzemmód, a hűtőközeg-mennyiség, a páratartalom és egyéb tényezők alapján a rendszer ki tudja számolni a felhasznált áram költségét felhasználókra leosztva.
b. Részletes számlázási és működési információ kapható.

ENERGIA MENEDZSMENT

ENERGIA KÖLTSÉGEK VIZSGÁLATA
a. Beltéri egységek, melyek sok energiát használnak
b. Beltéri egységek, melyek alacsony hőmérsékleten működnek
c. Beltéri egységek, melyek rossz hatékonysággal működnek

ENERGIA MEGTAKARÍTÁS LEHETSÉGES A KÖVETKEZŐK FIGYELÉSÉVEL
a. Üzemidő
b. Egység túl korai indítása
c. Egység túl késői leállítása
d. Komfort
e. Elektromos költség/m² -enkénti költség

KORLÁTOZOTT ÁRAMFELVÉTEL (ENERGIATAKARÉKOSSÁG)
a. A költségek vizsgálata
b. Beállítható a maximum költség, melyet ha elér a berendezés, a működés korlátozható
c. A rendszer megjegyzi a felhasználók működtetési információit, és javaslatot tesz az energiatakarékosságra.

TÁVOLI ELÉRÉS SZOFTVER RENDSZER ELEMEI
– Gree szoftver
– Modbus gateway
– Számítógép és tartozékai
– Router
– Szünetmentes táp
– Kismegszakító
– Elektromos kapcsolószekrény

KÖLTSÉGMEGOSZTÓ SZOFTVER RENDSZER ELEMEI
– Gree szoftver
– Billing gateway
– Áramváltók
– Digitális fogyasztásmérő
– Számítógép és tartozékai
– Router
– Szünetmentes táp
– Kismegszakítók
– Elektromos kapcsolószekrény